De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Fijnaart - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Fijnaart Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 103,4 KB 65 downloads

Click here or click 'CHOOSE YOUR LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022112093

Datum delict: 02-05-2022

Plaats delict: Fijnaart

Deze man zoeken we vanwege spoofing. Hij gaat de bankgegevens van iemand ophalen in Fijnaart, inclusief pinpassen en pincodes. Ook hier dacht het slachtoffer te maken te hebben met echte bankmedewerkers.

Maar het waren doodgewone criminelen die alleen maar uit waren op geld. Ook hier weer: waarschuw uw omgeving voor deze praktijken. Vertel iedereen dat echte bankmedewerkers nooit en te nimmer om uw gegevens vragen, hoe echt het soms allemaal ook lijkt. Als er om dit soort gegevens gevraagd wordt is het altijd foute boel!! Ook de man die hier staat te pinnen wordt gezocht. Help mee dit te stoppen, geef uw tips door via de nummers in beeld! 

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen