Cryptodief aangehouden na diefstal 70.000 euro

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 om 16:54
Cryptodief angehouden na diefstal 70.000 euro

In een onderzoek van de financiële recherche is maandag 1 oktober jl. een 22-jarige man uit Ossendrecht aangehouden. Hij zou crypto currency (digitale munten zoals Bitcoins) ter waarde van bijna € 70.000,- (op de dag van de diefstal) hebben gestolen. De verdachte heeft de diefstal bekend.

De politie startte een onderzoek nadat de benadeelde, een man (23) uit Bergen op Zoom aangifte van de diefstal had gedaan. Het slachtoffer en de cryptodief zijn bekenden van elkaar. Zij deelden onder andere een of meer crypto-accounts. Tijdens het onderzoek naar de diefstal heeft de politie beslag gelegd op cryptogeld ter waarde van ongeveer € 13.000,-. Ook werden een auto, een computer, een grote hoeveelheid krasloten en een dure tas in beslag genomen. De financiële rechercheurs doen verder onderzoek hoe de diefstal precies is gedaan. De verdachte is verhoord en in afwachting van de vervolging in vrijheid gesteld.

Europese maand van de cyberveiligheid

De Week van de Veiligheid maakt onderdeel uit van de Europese maand van de cyberveiligheid. Deze maand is op maandag 1 oktober afgetrapt met het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2018, een trendonderzoek in opdracht van de NCTV en Alert Online. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders zich zorgen maken om hun online veiligheid thuis. Men schat de kans om zélf slachtoffer van cybercrime te worden laag in, terwijl een grote meerderheid van de Nederlanders weleens te maken heeft gehad met cybercrime. Eenmaal geconfronteerd met een vorm van cybercrime wordt mondjesmaat actie ondernomen.

Gerelateerde berichten: