De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Click here or click 'CHOOSE YOUR LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

De website Cybercrimeinfo.nl is niet van de Nederlandse Politie. Hieronder leest u meer over het initiatief.


Over ons


Oprichter en eigenaar cybercrimeinfo.nl

Mijn naam is Peter, oprichter van deze website. Deze website is een vrijwilligers initiatief, er wordt dus geen geld mee verdiend. Er is wel een mogelijkheid tot doneren om zo het initiatief en de website te steunen.
Daarnaast ben ik als cybercrime en darkweb specialist werkzaam bij de Nederlandse overheid.

Deze website cybercrimeinfo is in 2017 ontstaan na het lezen van cybercrime aangiftes. Het viel mij op hoe eenvoudig mensen online werden opgelicht en bedrijven slachtoffer werden van cybercrime. In sommige gevallen had dit voorkomen kunnen worden als er wat meer informatie was over de gevaren van cybercrime. Daarom besloot ik op eigen initiatief een website te maken met actueel nieuws, voorbeelden en uitleg over cybercriminaliteit in begrijpelijke taal. Dit alles om aan de voorkant cybercrime in te perken - want voorkomen is toch beter dan genezen.

Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan. Help mee, doneren kan al vanaf 5 euro! https://www.cybercrimeinfo.nl/doneer

"Om je te kunnen verdedigen, moet je eerst weten hoe ze aanvallen"

Cybercrimeinfo Logo
Afbeelding – 1,1 MB 18 downloads

Gratis te downloaden Cybercrimeinfo.nl Logo


Ondersteuner

Mijn naam is Jonathan en ik ondersteun Cybercrimeinfo.nl. Al vroeg na het ontstaan van deze website ben ik samen met Peter opgetrokken om meer aandacht te vragen voor de preventie van cybercriminaliteit. De cijfers  laten een exponentiële groei zien en de schade voor de Nederlandse economie bedraagt inmiddels ruim 10 miljard euro per jaar. Het is dan ook erg belangrijk dat we hier met z'n allen aandacht voor hebben. Digitale incidenten veroorzaken een hoop ellende (schade), die in veel gevallen voorkomen kan worden met een aantal simpele maatregelen. Middels bewustwording en kennisdeling, hoopt Cybercrimeinfo.nl een bijdrage te leveren aan de digitale weerbaarheid van Nederland en Belgie.


Onze missie in beeld

Meer informatie over 'Veilig digitaal Breda' »


Wekelijks programma Cybercrimeinfo


Hoe veilig is deze website zelf?

De website is veilig te gebruiken. Meer informatie hierover lees je in onze Security Disclaimer.