Het is tijd om onze campagne met ‘NOT fake news’ opnieuw te starten, wie doet ermee de Russen het echte verhaal te vertellen?

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 08:47

Click here and choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In maart 2022 heeft een groepering genaamd Squad303 een boodschap voor de Russische natie.

Ze willen de waarheid over de oorlog in Oekraïne verspreiden, aangezien bijna 150 miljoen Russen niet op de hoogte zijn van de werkelijke oorzaken en gebeurtenissen. Ze benadrukken dat de agressie van Rusland zal leiden tot de ineenstorting van het hele land. Vanwege het gebrek aan vrije media en censuur op internet in Rusland, biedt Squad303 een tool aan waarmee mensen sms-berichten rechtstreeks naar willekeurig geselecteerde Russen kunnen sturen.

Ze willen dat de Russische bevolking de waarheid leert kennen en de kracht van de vrije wereld ervaart. De tool biedt verschillende verzendmethoden, waaronder SMS, WhatsApp, e-mail, Viper en Telegram. Het proces omvat het bezoeken van ccinfo.nl, het lezen van specifieke artikelen en het kopiëren van een Russisch telefoonnummer om de boodschap te verzenden.

Daarnaast worden ook andere bronnen genoemd, zoals een interview met Valentina Melnikova, een moedige vrouw die sprak over soldaten en hun moeders, en een video die nuttig kan zijn in gesprekken met Russische personen die de beweringen van Vladimir Poetin over "denazificatie in Oekraïne" geloven.