PayPal 'Your account has been locked'

Gepubliceerd op 8 mei 2018 om 01:37
Your account has been locked

PayPal 'Your account has been locked' is Phishingmail

Gebruik je PayPal? Pas dan op voor deze Engelstalige Phishingmail over het blokkeren van je account. Criminelen proberen je met dit bericht naar een valse site te lokken en je inloggegevens afhandig te maken.

In de e-mail staat dat er ongeautoriseerde inlogpogingen zijn geweest op jouw PayPal-account vanaf een onbekend ip-adres. Je wordt verzocht 'vandaag' je gegevens te verifiëren om te voorkomen dat je account wordt gesloten.

Nepsite

De button 'Verify Now' verwijst niet naar de website van PayPal, maar naar een valse inlogpagina. Als jij  je inloggegevens daar invult, geef je deze prijs aan criminelen. Zo krijgen zij toegang jouw PayPal-rekening. 

Zo kun je nepmail herkennen

PayPal spreekt je in e-mails altijd met je voor- en achternaam aan of bedrijfsnaam, zoals je deze in je PayPal-rekening hebt opgegeven. Het bedrijf geeft het advies altijd goed de link te controleren voor je inlogt.

Alleen links met 'paypal.com' leiden naar pagina's waar je op je rekening kunt inloggen. Als je twijfelt, open dan een nieuw browserscherm en ga zelf naar de PayPal-pagina om in te loggen.