ING zegt ‘NU’ vaarwel tegen TAN code Bericht is Phishing!

Gepubliceerd op 27 juli 2018 om 00:00
ING zegt ‘NU’ vaarwel tegen TAN code Bericht is Phising!

Er is een e-mail uit naam van ING in omloop waarin staat dat de oranje bank afscheid gaat nemen van TAN-codes. Ondanks het echte nieuws in het bericht, is de e-mail nep.

Volgens de e-mail kun je vanaf augustus 2018 geen gebruik meer maken van TAN-codes bij het overmaken van geld. Dit is niet waar, pas in 2019 stopt de bank met TAN-codes.

Ontfutselen van je gegevens

In de e-mail staat geschreven dat je je voor een nieuwe Mijn ING omgeving moet aanmelden. In de nieuwe omgeving  kun je geld naar anderen overmaken met behulp van je mobiele pincode of je vingerafdruk in plaats van een TAN-code. Je kunt je aanmelden door op de link in het bericht te klikken. We adviseren je ten zeerste dit niet te doen. De link verwijst naar een valse website waar je in dient te loggen. Via deze website proberen oplichters jouw gegevens te ontfutselen.

Verwijder per direct

Voorkom dat criminelen toegang krijgen tot jouw bankrekening en verwijder dit bericht per direct. Heb je een dergelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING.

Hieronder zie je voorbeelden van deze nep phishing mails.

Wat is het verschil tussen Phishing » Smishing » Vishing »