Diverse phishing mails in omloop van International Card Services (Visa en MasterCard)

Gepubliceerd op 27 augustus 2018 om 23:41

Trap niet in valse e-mail 'ICS' over invullen formulier

Pas op! Uit naam van International Card Services (ICS) waarin de ontvanger wordt opgeroepen een 'actualisatie formulier' in te vullen. Hoewel de naam van de ontvanger boven het bericht staat, is ook dit een phishing mail.

In een e-mail uit naam van ICS met als onderwerp 'Uitslag administratief onderzoek' staat de boodschap dat je een 'actualisatie formulier' moet invullen om gebruik te kunnen blijven maken van de services van creditcardmaatschappij.

Valse link

Via een link in het bericht kom je zogenaamd terecht bij een beveiligd formulier. In werkelijkheid verwijst deze url naar een website van oplichters die op slinkse wijze jouw inlog- en creditcardgegevens in handen proberen te krijgen. Heb jij deze e-mail ook ontvangen? Gooi 'm dan direct weg.

Gepersonaliseerd

Naast het e-mailadres van de ontvanger, is ook zijn naam bekend bij de fraudeurs achter deze e-mail. Deze staat in de aanhef van het bericht. Het komt steeds vaker voor dat phishingmails op deze manier worden gepersonaliseerd. Wees daar alert op en vertrouw niet elke e-mail met jouw naam in de aanhef.