
De gemeente is samen met HackShield op zoek naar Junior Cyber Agents die helpen bij het cyberveilig maken van de gemeente. Maar wat is HackShield precies?
Cyber Agents
HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen.
Wethouder Greetje Bos
Als wethouder van Breda wil ik onze stad natuurlijk veilig houden, zowel tegen woninginbraak als cybercrime! Om onze mooie stad Breda te beschermen tegen digitale boeven hebben de politie en gemeente jouw hulp nodig, want we kunnen dit niet alleen. Help jij mee om Bredase inwoners veilig te houden? Meld je dan aan als cyber agent op HackShield!
Zit jij wel eens op het internet? En wil je meer leren over hacker, datalekken en veilig internetten? Dan zoeken we jou! Speel de quests op HackShield en leer razendsnel hoe je gevaren op het internet kunt herkennen en voorkomen. En wordt een echt cyber agent! Zo kan jij je ouders en opa’s en oma’s leren hoe zij ook veilig internetten. Zo zorgen we samen voor een online veilig Breda!
Meld je snel aan via https://www.joinhackshield.nl/register. Vergeet niet aan te vinken dat je Cyber Agent van onze gemeente wil worden en vul dus Breda in.






Bron: breda.nl
Meer info over veilig digitaal Breda
Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.
Veilig digitaal Breda gerelateerde berichten
Breda maakt inwoners weerbaarder tegen Cybercrime
Cybercrime wordt landelijk een steeds groter probleem: meer mensen worden het slachtoffer van online fraude, het aantal phishingmails en nep-smsjes neemt toe en het schadebedrag dat mensen kwijtraken wordt hoger. In Breda is een buurtinitiatief gelanceerd om bewoners weerbaarder te maken.
Opleidingstraject 'Digitale Buurtambassadeurs' Gemeente Breda start 11 september
De Gemeente Breda & Partners starten dan met deze primeur in Nederland. Deze opleiding bestaat uit 4 momenten (4 x 90 min) en heeft als doel de kennis en weerbaarheid verhogen van deze eerste groep 'Digitale Buurtambassadeurs'. De lessen worden gegeven door experts van politie, gemeente en bedrijfsleven. Aan het eind van het opleidingstraject wordt de kennis getoetst en kan men het gewilde certificaat behalen en is men officieel ambassadeur.
Hoe makkelijk ben jij te hacken?
Op woensdagavond 12 juni organiseert de Gemeente Breda een ‘Workshop Digitale Veiligheid’ met de bekende ethisch hacker Wouter Slotboom.
Opleidingstraject 'Digitale Buurtambassadeurs' Gemeente Breda
In september 2019 start de Gemeente Breda & Partners met een 'opleidingstraject Cybercrime voor de Digitaal Buurtambassadeurs'. Deze opleiding bestaat uit 5 momenten. Het doel van dit opleidingstraject is kennis en weerbaarheid verhogen.
Communicatie Platform Cybercrime
Daarom zijn wij (Gemeente Breda & © CCINL | www.cybercrimeinfo.nl) het Cybercrime forum gestart. Hier kun je terecht met al je vragen en ervaringen omtrent digitale veiligheid & Cybercrime. Ook lees je hier de nieuwste tips en trends.
Doe jij mee met de strijd tegen cybercrime in Breda?
Zoals we inmiddels weten gaat Cybercrime een steeds grotere rol spelen in onze maatschappij – zo ook in Breda. Het tegengaan van Cybercrime is een grote uitdaging omdat het internet anoniem en wereldwijd is. Juist daarom moeten we veel meer aan de voorkant zitten: preventie dus!