De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

De politie en de wethouder van Breda hebben je hulp nodig

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 15:00

De gemeente is samen met HackShield op zoek naar Junior Cyber Agents die helpen bij het cyberveilig maken van de gemeente. Maar wat is HackShield precies?

Cyber Agents

HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen.

Wethouder Greetje Bos

Als wethouder van Breda wil ik onze stad natuurlijk veilig houden, zowel tegen woninginbraak als cybercrime! Om onze mooie stad Breda te beschermen tegen digitale boeven hebben de politie en gemeente jouw hulp nodig, want we kunnen dit niet alleen. Help jij mee om Bredase inwoners veilig te houden? Meld je dan aan als cyber agent op HackShield!  

Zit jij wel eens op het internet? En wil je meer leren over hacker, datalekken en veilig internetten? Dan zoeken we jou! Speel de quests op HackShield en leer razendsnel hoe je gevaren op het internet kunt herkennen en voorkomen. En wordt een echt cyber agent! Zo kan jij je ouders en opa’s en oma’s leren hoe zij ook veilig internetten. Zo zorgen we samen voor een online veilig Breda!

Meld je snel aan via https://www.joinhackshield.nl/register. Vergeet niet aan te vinken dat je Cyber Agent van onze gemeente wil worden en vul dus Breda in.

Bron: breda.nl

Meer info over veilig digitaal Breda

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Veilig digitaal Breda gerelateerde berichten

Breda maakt inwoners weerbaarder tegen Cybercrime

Cybercrime wordt landelijk een steeds groter probleem: meer mensen worden het slachtoffer van online fraude, het aantal phishingmails en nep-smsjes neemt toe en het schadebedrag dat mensen kwijtraken wordt hoger. In Breda is een buurtinitiatief gelanceerd om bewoners weerbaarder te maken.

Lees meer »

Opleidingstraject 'Digitale Buurtambassadeurs' Gemeente Breda start 11 september

De Gemeente Breda & Partners starten dan met deze primeur in Nederland. Deze opleiding bestaat uit 4 momenten (4 x 90 min) en heeft als doel de kennis en weerbaarheid verhogen van deze eerste groep 'Digitale Buurtambassadeurs'. De lessen worden gegeven door experts van politie, gemeente en bedrijfsleven. Aan het eind van het opleidingstraject wordt de kennis getoetst en kan men het gewilde certificaat behalen en is men officieel ambassadeur.

Lees meer »

Communicatie Platform Cybercrime

Daarom zijn wij (Gemeente Breda & © CCINL | www.cybercrimeinfo.nl) het Cybercrime forum gestart. Hier kun je terecht met al je vragen en ervaringen omtrent digitale veiligheid & Cybercrime. Ook lees je hier de nieuwste tips en trends.

Lees meer »

Doe jij mee met de strijd tegen cybercrime in Breda?

Zoals we inmiddels weten gaat Cybercrime een steeds grotere rol spelen in onze maatschappij – zo ook in Breda. Het tegengaan van Cybercrime is een grote uitdaging omdat het internet anoniem en wereldwijd is. Juist daarom moeten we veel meer aan de voorkant zitten: preventie dus! 

Lees meer »

«   »