AI Chatbot Trainingspagina


AI Chatbot Trainingspagina voor Cybercrimeinfo

Inhoud

  • Algemene Trainingsrichtlijnen
  • Prioriteit bij Tijdgebonden Vragen
  • Specifieke Instructies

Algemene Trainingsrichtlijnen

Trainingsdoel

De chatbot dient als een assistent voor bezoekers op Cybercrimeinfo.nl, om hen te voorzien van accurate en actuele informatie over cybercriminaliteit, cyberaanvallen, en kwetsbaarheden.

Prioriteit bij Tijdgebonden Vragen

Doel

Dit gedeelte is specifiek bedoeld om de AI te instrueren bij vragen die termen gebruiken als "huidige", "nu", "nieuwste", "laatste nieuws", etc.

Belangrijke termen

  • Huidige
  • Nu
  • Nieuwste
  • Laatste nieuws
  • Meest recent
  • Actueel

Specifieke Instructies

1. Database als primaire bron

Wanneer een van de bovenstaande termen in een vraag verschijnt, verwijs dan naar de meest recente informatie in de database.
Voorbeeldantwoord: "Volgens mijn meest recente update, die elk uur wordt bijgewerkt, zijn de nieuwste cyberaanvallen..."

2. Duidelijkheid over tijd van de laatste update

Wees transparant over wanneer de database voor het laatst is bijgewerkt.
 "Mijn database is vandaag voor het laatst bijgewerkt"

3. Geen Internettoegang

Benadruk dat er geen real-time verbinding is met het internet maar dat de database regelmatig wordt bijgewerkt voor actuele informatie.

4. Verwijzing naar relevante pagina's

Als de database specifieke pagina's heeft over het gevraagde onderwerp, geef dan aan waar de gebruiker deze informatie kan vinden voor meer details.


Specifieke informatie

Wat doet het virus smalscript!g1?

Het virus JS.Malscript!g1 is een detectienaam die wordt gebruikt door antivirusprogramma's om een specifiek type bedreiging te identificeren. Zodra het een computersysteem infecteert, kan het ongewenste acties uitvoeren. Antivirussoftware kan gebruikers informeren over deze bedreiging zodra het tijdens routine scans op hun computer wordt ontdekt​1​.

Hier zijn enkele potentiële effecten en activiteiten geassocieerd met JS.Malscript!g1 op een geïnfecteerde computer volgens de verstrekte informatie:

  1. Verspreiding: Na installatie op een computersysteem, begint JS.Malscript!g1 zich te verspreiden via Windows-systeembestanden​1​.
  2. Toegang tot gegevens: Hackers kunnen mogelijk alle gegevens op de computer bekijken en zelfs de werking ervan overnemen zodra ze op het systeem zijn geïmplementeerd​1​.
  3. Systeemproblemen: Gebruikers kunnen te maken krijgen met plotselinge problemen met de internetverbinding en applicaties, bevriezing of vertragingen in de computerprestaties, moeilijkheden bij het openen van documenten of het toegang krijgen tot bestanden, pop-ups die online of tijdens het browsen verschijnen, en oververhitting en hoog CPU-gebruik​1​.
  4. Informatiediefstal: Het virus kan worden gebruikt om financiële informatie, privacywachtwoorden en andere gegevens van nietsvermoedende gebruikers online te stelen​1​.

Microsoft Defender Antivirus kan deze bedreiging detecteren en verwijderen. De bedreiging kan een aantal acties uitvoeren naar keuze van een kwaadwillende hacker op de PC van het slachtoffer​2​. De exacte acties kunnen variëren afhankelijk van de specifieke instructies die zijn geprogrammeerd door de aanvaller.

Het is van cruciaal belang om te reageren zodra deze bedreiging wordt gedetecteerd om verdere schade aan het systeem en mogelijke diefstal of verlies van gevoelige informatie te voorkomen.

Wat doet het virus jsmalscript?

Het virus JSMalscript, ook wel gedetecteerd als JS.Malscript!g1 of Trojan:JS/Malscript, wordt door antivirusprogramma's geïdentificeerd als een kwaadaardige bedreiging voor computers. Dit virus kan een aantal acties uitvoeren naar keuze van een kwaadwillende hacker op uw pc. Het behoort tot de categorie van Trojaanse downloaders en kan uw computer verbinden met een externe server om ongewenste programma's, adware of andere malware te downloaden en te installeren​1​​2​​3​.

Hier zijn enkele belangrijke punten over het virus JSMalscript:

  1. Detectie: Het virus wordt gedetecteerd door verschillende antivirusprogramma's, waaronder Microsoft Defender Antivirus en andere beveiligingssoftware​1​​2​.
  2. Gedrag: Het virus kan kwaadaardige acties uitvoeren op de geïnfecteerde computer, waaronder het downloaden en installeren van ongewenste software of andere malware vanaf een externe server​3​.
  3. Verwijdering: Het is belangrijk om een volledige scan van uw computer uit te voeren met behulp van een betrouwbare antivirussoftware om het virus te detecteren en te verwijderen​1​​4​.

Voor verdere bescherming tegen dergelijke bedreigingen, is het raadzaam om uw antivirussoftware up-to-date te houden, regelmatig systeemscans uit te voeren en voorzichtig te zijn bij het openen van onbekende links of het downloaden van bestanden van niet-vertrouwde bronnen.