OM: WhatsApp-fraudeurs lichtten ruim honderd mensen op

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 14:13
Slachtoffers kregen een bericht van de verdachten dat er per ongeluk een code naar het verkeerde telefoonnummer was gestuurd

Een 22-jarige man uit Den Haag heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) ruim honderd mensen opgelicht via WhatsApp. Hij zou hulp hebben gekregen van een negentienjarige vrouw uit Voorburg.

Op 16 april werd de Hagenaar al aangehouden. Hij wordt verdacht van computervredebreuk (hacking), oplichten en witwassen. De man zou WhatsApp-accounts hebben gehackt en overgenomen. De rechtbank besloot donderdag dat de man dertig dagen in voorarrest blijft.

De vrouw werd eind april als tweede verdachte aangehouden en is in vrijheid gesteld, schrijft het OM vrijdag. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij computervredebreuk.

Slachtoffers kregen een bericht van de verdachten dat er per ongeluk een code naar het verkeerde telefoonnummer was gestuurd. Als de gedupeerde die code stuurde, kregen de verdachten toegang tot het account. Vervolgens stuurden de verdachten via WhatsApp berichten naar bekenden van het slachtoffer. Daarin werd vanwege een "noodgeval" om geld gevraagd.

In een reactie aan De Telegraaf laat het OM weten dat de verdachten op deze manier ruim 100.000 euro hebben buitgemaakt.

Bron: nu.nl, OM

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.