Grootschalige campagne van cybercriminelen uit naam van DPD

Gepubliceerd op 30 januari 2020 om 09:11
Grootschalige campagne van cybercriminelen uit naam van DPD

Diverse meldingen ontvangen op onze website Cybercrimeinfo.nl over verdachte SMS en mail berichten van DPD.

Het lijkt op een grootschalige campagne van cybercriminelen, oppassen dus!  Niet klikken maar zelf de DPD website invoeren in uw adresbalk als u toch nieuwsgierig bent geworden naar deze berichten, of contact wil opnemen met DPD, dan weet u zeker dat u op de echte website terecht komt van DPD en niet op een phishing (nep) site.

Zoekt u telefonisch contact met DPD, ook daarvoor geldt nooit de telefoonnummers bellen in deze berichten, maar ook hier weer zelf de website van DPD intikken, anders wordt u geen slachtoffer van Smishing, Phishing of Vishing. maar mogelijk van Wangiri-fraude.

SMS DPD of Parcelshop is Smishing

"Let op er worden valse SMSjes verstuurd uit naam van DPD"

Betaal NIET als je het SMSje ontvangen hebt en verwijder het bericht!

DPD zegt op haar site dat zij deze berichten NIET versturen.

Contacteer uw Customer service contact bij DPD (of parcelshop) mocht u meer informatie willen hebben.

 

DPD vermeld zelf op haar site dat ze een 0900 nummer beschikbaar stellen voor vragen, maar raad af deze te bellen in verband met de kans op hoge telefoonrekening en lange wachttijd aan de lijnen.

Mail 'DPDExpress' is vals en linkt naar malware

Mail ontvangen van DPD over een pakket wat niet bezorgd kon worden? Let dan op! Er gaan valse mails rond, die een link naar een zip-file met malware bevatten.

In de mail staat dat een bezorger langs is geweest, maar het pakket niet kon bezorgen. Er wordt gedreigd met extra kosten als het pakket niet binnen 7 dagen alsnog bezorgd is.

Ga niet in op het verzoek het 'track label' te downloaden. Als je klikt op deze link, kom je terecht op een nagemaakte DPD-website. Hier kun een zip-bestand met je 'Track & Trace gegevens' downloaden. Doe dit niet! Dit bestand is schadelijk voor je computer.

Bron: dpd, diverse meldingen