Groomingverdachte: 'Heb die meisjes trauma voor het leven bezorgd'

Gepubliceerd op 12 februari 2020 om 18:00
Groomingverdachte: 'Heb die meisjes trauma voor het leven bezorgd'

"Ik was stom, een klootzak." Dat zei de 24-jarige Boyd van W. tijdens de rechtszaak waarin hij wordt vervolgd voor verkrachting en afpersing van een aantal tienermeisjes.

De 24-jarige Zaandammer zei alleen uit te zijn geweest op aandacht, 'maar ik heb die meisjes een trauma voor het leven bezorgd'.

Aangifte 15-jarig meisje

Van W. werd in oktober 2018 aangehouden nadat een 15-jarig meisje uit Zaandam bij de politie aangifte had gedaan van verkrachting. Uit het onderzoek dat volgde, bleek dat hij verspreid door het land veel meer slachtoffers had gemaakt. Via chatsites en app groepen benaderde hij zijn slachtoffers, die tussen de dertien en zestien jaar oud waren.

Naaktfoto's sturen

Als hij hun vertrouwen had gewonnen, vroeg hij hun naaktfoto's van zichzelf naar hem te sturen (sexting). 

Dat materiaal gebruikte hij daarna om hen te dwingen naakt met hem te videobellen, meer foto's van zichzelf te sturen of seks met hem te hebben (sextortion).

Kanker geveinsd

Van twee slachtoffers bemachtigde hij een naaktfoto door te zeggen dat hij kanker had en niet wilde sterven zonder een naakt meisje te hebben gezien. Met de beelden perste hij ze later af.

Ook probeerde hij ontmoetingen te regelen. Daarbij stuurde hij al snel aan op seks, waarbij hij volgens het meisje uit Zaandam dwang gebruikte en beeldopnames maakte. Met de dreiging die beelden te verspreiden zette hij haar later onder druk, heeft ze verklaard.

Zelfbeeld opkrikken

Van W. zegt 'enorm geschrokken' te zijn van de verklaringen van zijn slachtoffers. Hij was 'zo bezig mijn eigen zelfbeeld op te krikken' dat hij de signalen die de meisjes uitzonden 'volkomen moet hebben gemist', zei hij.

Voor het proces tegen Van W., ook beschuldigd van het maken en bezitten van kinderporno, zijn drie dagen uitgetrokken. Morgen is het woord aan zijn slachtoffers. Uiterlijk donderdagochtend volgt de eis.

Bron: rtlnieuws