Hackers dringen door tot netwerk softwarebedrijf Citrix

Gepubliceerd op 11 maart 2019 om 12:00
Hackers dringen door tot netwerk softwarebedrijf Citrix

Het Amerikaanse softwarebedrijf Citrix is getroffen door een hack, waarbij 'internationale cybercriminelen' toegang kregen tot het netwerk, maakt Citrix op maandag bekend.

De hackers zouden zakelijke documenten hebben gedownload, maar het is onbekend om welke documenten het gaat. Citrix zegt geen aanleiding te hebben om te geloven dat de veiligheid van de producten en diensten in het geding zou zijn.

Citrix levert software voor bedrijven, onder andere voor 'virtuele desktops' die vanuit de cloud of een netwerk te gebruiken zijn.

De FBI heeft aan het bedrijf laten weten dat de hackers waarschijnlijk misbruik hebben gemaakt van een aantal zwakke wachtwoorden. Ze zouden veelgebruikte wachtwoorden hebben geprobeerd, totdat ze toegang kregen tot het systeem. Daarna gebruikten ze "andere methoden" om verdere beveiliging onklaar te maken. Het is niet bekend welke methoden dat zijn.

Het cybersecurity bedrijf Resecurity zegt Citrix al in december te hebben gewaarschuwd. Het gaat volgens Resecurity om de Iraanse groep IRIDIUM, die ook overheidsinstanties en olie- en gasbedrijven zou hebben aangevallen. Bij deze hack zou de groep zes terabyte aan data hebben buitgemaakt.

Bron: Citrix, Resecurity, FBI, Nu

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.