De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Ziggo's wifibooster C7 kwetsbaar voor hacking

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 11:57

Ziggo waarschuwt voor een kwetsbaarheid in de 'Wifibooster Ziggo C7'. "Om hacking en misbruik te voorkomen is het noodzakelijk uw wachtwoord en netwerknaam te wijzigen", aldus Ziggo in een mail naar hun klanten.

Om ons netwerk veilig te houden, sporen experts eventuele kwetsbare punten voor ons op. In de Wifibooster Ziggo C7 blijkt helaas een zwak punt te zitten. U herkent het apparaat aan de C7 die onderop staat en het apparaat is zwart. Het betreft alleen dit model en type en geen andere apparatuur.

Wifibooster Ziggo C7

Gebruikt u inderdaad de Wifibooster Ziggo C7? Verander dan de standaard instellingen in persoonlijke instellingen. In dat geval blijft het apparaat veilig. Hieronder leggen we uit hoe u dit doet. 

Wijzig uw wachtwoord en wifi-netwerknaam 

Om de kans op misbruik zo klein mogelijk te maken, is het noodzakelijk uw wachtwoord en netwerknaam aan te passen. Kijk op Wifi-wachtwoord wijzigen, volg de stappen en maak een sterk nieuw wachtwoord en wifi-netwerknaam.  

Wij hebben geen enkele aanwijzing dat de Wifibooster Ziggo C7 daadwerkelijk is getroffen. Dit is dus uit voorzorg, aldus Ziggo.

Meer weten of hulp nodig? 

Op de Ziggo Community vindt u hier meer informatie over. Daar komt u ook in contact met Community leden die graag meedenken en misschien wel het antwoord op uw vraag weten.

Bron: ziggo


«   »