Nieuws Cybercrime

April 2019

Europese FBI tegen cybercrime en andere misdaad?

D66 wil dat er een "Europese FBI" komt die zich bezighoudt met de bestrijding van cybercrime en andere criminaliteit. De partij ziet een opsporingsactie naar cybercrime waarbij Nederland met andere EU-lidstaten samenwerkte en 81 mensen werden aangehouden als voorbeeld wat een dergelijke dienst kan bereiken.

Lees meer »
Maart 2019

Primeur: het eerste forum over Cybercrime in Nederland!

Daarom zijn wij (Gemeente Breda & © CCINL | www.cybercrimeinfo.nl) het Cybercrime forum gestart. Hier kun je terecht met al je vragen en ervaringen omtrent digitale veiligheid & Cybercrime. Ook lees je hier de nieuwste tips en trends. 🧐   Praat jij ook mee? Schrijf je direct in ⬇️https://cybercrimeinfo-forum.nl/?page_id=48

Lees meer »

Nieuwe wet versterkt bestrijding Cybercrime en Computercriminaliteit

De wet Computercriminaliteit III is per 1 maart 2019 in werking getreden. Justitie en politie krijgen nieuwe bevoegdheden om computercriminaliteit beter te bestrijden. Door sneller en effectiever te kunnen optreden wordt Nederland veiliger. De snelle ontwikkeling van de technologie heeft ervoor gezorgd dat criminaliteit in een digitale wereld met andere middelen moet worden aangepakt. Die mogelijkheden zijn er nu. Daarmee kunnen het Openbaar Ministerie en de opsporingsdiensten aan de slag.

Lees meer »
Februari 2019

Politie wil hulp van burger bij bestrijden Cybercrime

Het gezicht van criminaliteit verandert. Bendes van oplichters en fraudeurs opereren steeds vaker vanachter een toetsenbord en bevinden zich meestal in het buitenland. Dit maakt cybercrime lastig, maar niet onmogelijk, om te bestrijden. De politie heeft daarbij wel de hulp van burgers nodig. Vrijwilligers helpen onder meer als surveillant op het dark web.

Lees meer »

Het Forum over “Cybercrime” nu online

Eén van de hoofddoelen van © CCINL | www.cybercrimeinfo.nl is het delen van informatie over Cybercrime. Daar hoort bij dat we faciliteren dat mensen gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen en zo van elkaar kunnen leren. 

Lees meer »

81% aanvallen door zwakke en gestolen wachtwoorden

Maar liefst 81 procent van alle cyberaanvallen vinden plaats door zwakke en gestolen wachtwoorden, zo laat Microsoft weten. Het gaat dan om inloggegevens die via phishing worden gestolen of het hergebruik van wachtwoorden die via datalekken openbaar zijn geworden.

Lees meer »