De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Darkweb markt Chemical Revolution 'take down'

Gepubliceerd op 30 juni 2019 om 20:27

Darkweb markt Chemical Revolution 'take down by Police'

De Duitse politie heeft een grote internetwinkel voor synthetische drugs opgerold. Er zijn elf mensen gearresteerd, onder wie een 26-jarige hoofdverdachte, meldt de politie vandaag. Onder de verdachten is ook een 43-jarige Nederlander. Hij werd al in februari opgepakt. 

De winkel handelde op het darkweb onder de naam ‘Chemical Revolution’ en was al actief sinds 2017. Met speciale software en bitcoin kon je er via de Tor-browser drugs bestellen, waarna de beheerders die met de post wereldwijd verstuurden.

Bij huiszoekingen op diverse adressen werden grote hoeveelheden amfetamine, cannabis, MDMA, cocaïne, heroïne, xtc-pillen en LSD in beslag genomen. 

Het onderzoek van de politie heeft meer dan een jaar geduurd. De 26-jarige Duitse hoofdverdachte woonde op het Spaanse eiland Mallorca, waarvandaan hij de dealers aanstuurde en de financiën regelde. Hij werd in mei aangehouden toen hij naar Duitsland reisde. 

Onder de verdachten is ook een 43-jarige Nederlander. Hij werd in februari opgepakt toen hij 14 kilo drugs in Nederland had opgehaald en in Hamburg afleverde. Bijna twee weken later werd een Duitser opgepakt die het drugstransport zou hebben geregeld.

Volgens een woordvoerder van de Duitse politie was dit online drugsnetwerk van ongekende omvang en werd het zeer professioneel gerund. ,,Het is een organisatie van een hoog niveau. Het is net een legale webwinkel, met personeel met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Het enige verschil zijn de ontbrekende arbeidsovereenkomsten.’’

Op dit moment zitten alle verdachten in hechtenis en loopt er nog een onderzoek. 

Bron: Diverse


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.