Drugshandelaar ‘Dark Web’ pleit schuldig aan witwassen

Gepubliceerd op 12 november 2019 om 16:21
Drugshandelaar ‘Dark Web’ pleit schuldig aan witwassen

Een drugshandelaar uit Ohio heeft zich schuldig gemaakt aan het  in twee jaar tijd.

Hugh Haney, 61, werd woensdag beschuldigd van witwassen en profiteren van misdaad, volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Autoriteiten hebben Haney gekoppeld aan een organisatie voor de handel in verdovende middelen op Silk Road, genaamd "Pharmville". Silk Road was een uitlaatklep voor anonieme verkopers om drugs en andere illegale goederen aan meer dan 100.000 klanten te verkopen voordat het in 2013 werd gesloten. “Hugh Haney gebruikte Silk Road als een middel om drugs te verkopen aan mensen over de hele wereld. Vervolgens witwast hij meer dan $ 19 miljoen aan winst door cryptocurrency”, zei US Attorney Geoffrey Berman, in een release.

"Drugs verkopen op het Dark Web biedt niet voor altijd anonimiteit, zoals Hugh Haney kan bevestigen. "Pharmville zou volgens de grote jury ten minste van 2011 tot 2012 hebben geopereerd en aan een "toegewijde gemeenschap van individuen hebben geleverd die vaak illegale drugs verhandelden. "De politie viel Haney's huis in Ohio binnen in 2018 en ontdekte documenten waarvan de autoriteiten zeggen dat hij hem in verband bracht met grootschalige drugshandel.

'Een van de documenten die op een computer in het huis van Haney zijn gevonden, was een document met de titel' HBH DAILY TO DO LIST ', waarin onder andere werd verwezen naar Silk Road, Pharmville en grootschalige drugshandel, inclusief de dodelijke opioïde fentanyl', zei het ministerie van Justitie. Haney zou de winst van drugshandel nemen en de opbrengst witwassen door Bitcoins te kopen en verkopen, waarvan hij ten onrechte beweerde dat hij eerlijk had verdiend.

De veroordeelde drugshandelaar staat voor maximaal 30 jaar gevangenisstraf te wachten en wordt in februari 2020 veroordeeld. Haney moet ook $ 19.147.057 betalen als gevolg van verliezen aan geneesmiddelenopbrengst.

BRON: occrp

SCHRIJVER: BiG’r

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.