Dokter betreedt het Darkweb.. “Ik zou graag bewijs willen zien dat het is gebeurd”

Gepubliceerd op 20 augustus 2022 om 07:00

Dr. Ronald Craig Ilg gaat de gevangenis in omdat hij $60.00 in Bitcoin heeft betaald aan huurmoordenaars om zijn vrouw te ontvoeren.

Ronald Craig Ilg, een 55-jarige voormalige neonatoloog uit Washington gaf toe dat hij $60.000 in Bitcoin had overgemaakt aan meerdere huurmoordenaars op het Darkweb. Het was aan de huurmoordenaars om ernstige verwondingen toe te brengen aan een ex-collega van hem. Afgezien daarvan beval hij de criminelen om zijn vrouw te ontvoeren en heroïne bij haar te injecteren, zodat ze de echtscheidingsprocedure zou laten vallen.

Ronald Craig riskeert nu een gevangenisstraf van vijf tot acht jaar. De Amerikaanse rechtbank maakt de exacte straf in november 2022 bekend.

Contact met talloze moordenaars

In 2021 nam hij contact op met talloze moordenaars op het beruchte Darkweb. Hij stond erop dat ze de handen van het slachtoffer zouden breken. Om zijn identiteit verborgen te houden, gebruikte hij de naam “Scar215” en het wachtwoord “Mufassa$$”.

Aanvankelijk gaf de dokter $2.000 in Bitcoin aan de criminelen. Daarnaast gaf hij hen een foto en het adres van het slachtoffer. Hij drong ook aan op bewijs zodra de misdaad was gepleegd. De dokter verzekerde de criminelen dat er in de toekomst een nieuwe taak voor hen zal zijn:

"Ik zou graag bewijs willen zien dat het is gebeurd. Als dit goed gaat, heb ik een andere, ingewikkeldere klus voor een heel ander doelwit met heel andere doelstellingen.”

Bron: Amerikaanse advocaat

Het volgende slachtoffer waar hij had over had was zijn vrouw, die al scheidingspapieren tegen hem had ingediend. Hij betaalde bijna $60.000 in Bitcoin aan de criminelen op het Darkweb. Met dit geld konden ze haar ontvoeren en heroïne injecteren. Onder invloed van de drugs verwachtte de dokter dat de vrouw zich zou kunnen bedenken over hun mislukte huwelijk en dat ze de echtscheidingsplannen zou laten vallen.

FBI voorkomt misdaden

Gelukkig voor de slachtoffers ontdekte het Federal Bureau of Investigation (FBI) het plan. De FBI ontving kopieën van de berichten van de voormalige dokter met de huurmoordenaars.

“Deze zaak laat zien hoe gewelddadige mensen de cyberspace en cryptocurrency wereld gebruiken om hun criminele activiteiten uit te voeren. De heer Craig betaalde meerdere dark web-huurmoordenaars om de twee slachtoffers in deze zaak aan te vallen." Aldus de Amerikaanse procureur Waldref.

Het ministerie van Justitie maakt de straf van Ronald Ilg op 8 november bekend. Hij kan 60 tot 96 maanden cel krijgen.

Eerder deze maand stuurden de Amerikaanse autoriteiten de 40-jarige inwoner van Pelahatchie, Mississippi, Jessica Sledge, naar de gevangenis voor 10 jaar. Sledge betaalde $10.000 in Bitcoin aan een Dark Web-huurmoordenaar om haar man te vermoorden.

Net als de bovengenoemde zaak ontdekte de FBI het complot en bracht het Sledge voor het gerecht. Afgezien van de 120 maanden gevangenisstraf, kreeg ze een boete van $1.000. Daarnaast zullen wetshandhavers haar acties strikt controleren voor een periode van drie jaar nadat ze is vrijgelaten.

Bron: thedailybeast.com, nypost.com, cryptopotato.com, newsbit.nl

Meer info over darkweb

Meer darkweb nieuws