De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Laatste wijziging op 10-maart-2023 om 11:06

Binnenkort nieuw op de website.. 'Veelgestelde vragen over cybercrime en het darkweb'

Om beter tegemoet te komen aan de vragen die we ontvangen over cybercriminaliteit en het darkweb, zijn we bezig met het opzetten van een 'Veelgestelde vragen'-pagina. Hoewel er veel antwoorden op onze website te vinden zijn, begrijpen we dat het soms lastig kan zijn om de relevante informatie te vinden. Met deze nieuwe pagina willen we deze vragen duidelijker presenteren en koppelen aan de relevante artikelen op onze website, cybercrimeinfo.

Ter informatie: we hebben momenteel al ruim 4000 artikelen op onze website en we zullen binnenkort onze 252e nieuwsbrief publiceren. Als er vragen zijn die jullie graag beantwoord zouden willen zien op de pagina, of als jullie andere tips hebben, laat het ons dan weten via het e-mailadres vraag.cybercrimeinfo.nl@gmail.com.

Hieronder vinden jullie de link naar de pagina. Deze is momenteel nog niet openbaar, maar wel beschikbaar voor jullie. https://www.ccinfo.nl/veel-gestelde-vragen

Deze website wordt niet beheerd door de Nederlandse politie

De website Cybercrimeinfo.nl (ccinfo.nl) is niet van de Nederlandse Politie. Hier leest u meer over het initiatief

Maart 2023

De rol van cryptocurrency op het darkweb: Anonimiteit, transacties en regulering

Cryptocurrency heeft de afgelopen jaren een ongekende groei doorgemaakt, zowel in termen van marktkapitalisatie als adoptie door bedrijven en particulieren. Een bijzonder interessant aspect van deze groei is de rol van cryptocurrency in het darkweb, een deel van het internet dat alleen toegankelijk is via gespecialiseerde software en waar illegale activiteiten vaak plaatsvinden. In dit artikel bespreken we hoe cryptocurrencies zoals Bitcoin en Monero een cruciale rol spelen bij transacties op het darkweb, de anonimiteit van gebruikers en de inspanningen van wetshandhaving en regelgevers om deze activiteiten te traceren en te reguleren.

Lees meer »

Cyberaanvallen en  dreigingsinformatie in cyberspace


Elke dag een nieuw artikel


Vormen en begrippen in cyberspace


Kwetsbaarheden, Tips-trucs-check, Rapporten


Alles over het darkweb en wekelijks artikelen


Gezochte personen, info over Nederlandse politie


Tip

Kwetsbaarheden

De pagina Kwetsbaarheden CVE's is een online database waarin informatie wordt bijgehouden over beveiligingsproblemen in software en hardware. CVE staat voor "Common Vulnerabilities and Exposures".

Naar pagina

Onderzoeksrapporten

De pagina onderzoeksrapporten is een online verzameling van rapporten, studies en analyses over cybercriminaliteit en online veiligheid. Deze pagina biedt een uitgebreide en actuele bron van informatie over de laatste trends en ontwikkelingen in cybercriminaliteit, inclusief verschillende vormen van online bedreigingen, zoals malware, phishing, ransomware, hacking en DDoS-aanvallen.

Naar pagina

Opsporingsnieuws

Op deze pagina worden nieuwsberichten over cybercriminaliteit en het darkweb verzameld afkomstig van de politie of andere relevante autoriteiten. Het betreft onder andere persberichten, aanhoudingen en veroordelingen.

Naar pagina

Oekraïne cyberoorlog

Op deze pagina kunnen lezers nieuwsberichten vinden over cyberaanvallen en andere gerelateerde gebeurtenissen in Oekraïne, evenals informatie over desinformatie en propaganda die mogelijk betrokken zijn bij deze aanvallen.

Naar pagina

Melding of aangifte

Voor Nederland

  • Vermoedt u dat uw gegevens zijn gestolen bij een cyberaanval of hack bij een instantie of particuliere situatie? Meld het dan bij het 'Centraal Meldpunt Identiteitsfraude'.
  • Slachtoffer geworden van cybercrime? Doe dan aangifte of melding bij de 'Politie'.
  • Is uw bedrijf betrokken bij een datalek? Dan is melding bij de 'Autoriteit Persoonsgegens' verplicht!

Voor België

  • Vermoedt u dat uw gegevens zijn gestolen bij een cyberaanval of hack bij een instantie of particuliere situatie? Meld het dan bij het 'Meldpunt'.
  • Slachtoffer geworden van cybercrime? Doe dan aangifte of melding bij de 'Politie'.
  • Is uw bedrijf betrokken bij een datalek? Dan is melding bij de 'Gegevensbeschermingsautoriteit' verplicht!