Nieuwsbrief 286 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

Poster Nieuwsbrief 286 Ccinfo Nl
Afbeelding – 184,6 KB 72 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In de 286e editie van onze nieuwsbrief duiken we diep in de wereld van cyberveiligheid met een prikkelend perspectief van een voormalig rechercheur die pleit voor meer cyberonderwijs voor jongeren. Daarnaast belichten we de actuele cybercrime gebeurtenissen met een samenvatting van het laatste politie cyber nieuws van oktober 2023.

Ontdek de onbekende parallellen tussen de schaduweconomie van het Darkweb en de legitieme zakenwereld; een fascinerend inzicht dat de verwevenheid van beide sferen blootlegt. Verder delen we een essentiële 'Tip van de week' die je ogen opent voor de verborgen gevaren van SEO-Poisoning, een techniek die steeds vaker gebruikt wordt door cybercriminelen.

We presenteren ook een gedetailleerd overzicht van de slachtoffers van cyberaanvallen in week 43-2023, om je bewust te maken van de voortdurende risico’s in ons digitale tijdperk. Tot slot rapporteren we over specifieke gevallen van bankhelpdesk fraude in Helmond en Venlo, een waarschuwing die benadrukt hoe lokaal cybercrime kan zijn.

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in. Eerdere nieuwsbrieven vind je hier.


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl

Doneren kan al vanaf 5 euro!