Nieuwsbrief 311 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In onze nieuwste nieuwsbrief, nummer 311, bespreken we een scala aan urgente onderwerpen binnen de cybersecurity. We beginnen met hoe Nederland zich wapent tegen cyberaanvallen, met speciale aandacht voor de dreigingen vanuit China die onze bedrijfsgeheimen en kritieke infrastructuur targeten. Vervolgens belichten we Ruslands complexe invloed binnen Europa door middel van cyberoperaties, die alles raken van politieke manipulatie tot digitale sabotage. Ook duiken we in de onderwereld van het darkweb, waar broncodes van bedrijven worden verhandeld, een ontwikkeling die ernstige risico's voor bedrijven met zich meebrengt. Daarnaast bieden we een analyse van recente cybersecurity trends, zoals de inzet van honeypot-malware tegen illegale online activiteiten en de daling in losgeldbetalingen aan ransomware-aanvallers. In de rubriek 'Vraag van de Week' behandelen we wat te doen als je persoonlijke gegevens op het darkweb verschijnen, een realiteit geworden door een groot datalek bij Nexperia. Tot slot richten we ons op een lokale kwestie van bankhelpdeskfraude in Uden, waar een 86-jarige vrouw slachtoffer werd, en hoe we als gemeenschap kunnen helpen deze criminelen op te sporen. Deze onderwerpen benadrukken de complexiteit van de digitale bedreigingen waar we tegenwoordig mee te maken hebben en het belang van proactieve bescherming en bewustzijn rond cybersecurity.

Eerdere nieuwsbrieven vind je hier.

Als je niets wilt missen, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl