De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Cybercrime nieuwsbrief 156 (week 17-2021)

Spear ransomware aanvallen neemt flink toe, diverse landen misbruikten de Nederlandse ICT-infrastructuur voor het uitvoeren van cyberaanvallen en een verdubbeling in het eerste kwartaal van het aantal DDoS aanvallen. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 156.

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in.

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Eerdere nieuwsbrieven

Cybercrime nieuwsbrief 153 (week 14-2021)

Onze digitale veiligheid en digitale autonomie staan onder druk en daarmee ons maatschappelijk en economisch welzijn, het verscherpt toezicht op Waternet zal duren tot het moment dat er weer sprake is van vertrouwen en 'Ransomware' is volwassen geworden en is 32 jaar. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 153. 

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 152 (week 13-2021)

Tekenen van ‘SilverFish’ zijn gezien bij tiental Nederlandse zorgorganisaties, er moet nu iets gebeuren om burgers beter te beschermen tegen privacy schandalen en hij kocht 3,7 miljoen inloggegevens op het darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 152. 

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 151 (week 12-2021)

Acer heeft tijd gekregen tot zondag om de 50 miljoen dollar te betalen anders wordt het bedrag verdubbeld, ze hoeven niet langer de straat op, met deze gegevens weten ze precies wie welke auto rijdt en de strijd tegen online stalking. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 151. 

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 150 (week 11-2021)

Als je wereld instort door sextortion, bevindingen wetenschappelijk onderzoek 'Catfishing en dating fraude' en Breda ontwikkelt Cybercrime Challenge voor inwoners. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 150. Nog niet ingeschreven voor deze gratis nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 149 (week 10-2021)

Microsoft Exchange cyberaanvallen wereldwijd in opmars, politie slaagt opnieuw erin om aanbieder van cryptografische versleuteldienst te kraken en aanhouding van hoofdrolspeler in kinderporno zaak via het darkweb Dit en meer lees je in nieuwsbrief 149. Nog niet ingeschreven voor deze gratis nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 148 (week 09-2021)

Zeroday exploits in Microsoft Exchange Server worden actief misbruikt in Nederland, niet alle 'Virtual Private Networks' zijn veiligen een match made in heaven (of hel?): verliefd op een dating fraudeur. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 148. Nog niet ingeschreven voor deze gratis nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in.

Lees meer »

«   »