De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Waddinxveen - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Waddinxveen Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 128,2 KB 45 downloads

Zaaknummer: 2022111884

Datum delict: 18-04-2022

Plaats delict: Waddinxveen

Op maandag 18 april werd een bejaarde inwoonster uit Waddinxveen door een zogenaamde bankmedewerker gebeld. Deze vertelde dat er zogenaamd een virus op haar computer zat en dat hij bij haar thuis zou langskomen om dit te verhelpen. Even later kreeg de bejaarde inwoonster bezoek en heeft zij aan deze zogenaamde medewerker haar pinpas afgegeven. In Nieuwerkerk aan de IJssel werd later door een onbekende man met deze bankpas gepind.  In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de pinner.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »