De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Den Bosch, Den Dungen - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Den Bosch Den Dungen Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 105,0 KB 63 downloads

First click here and then choose your language with the Google translate bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022037742

Datum delict: 10-02-2022

Plaats delict: Den Bosch, Den Dungen

We hebben weer een nieuwe waarschuwing rond bankmedewerkerfraude. Een mevrouw uit Den Dungen werd gebeld door een oplichter die zich voordeed als een bestaande ICT-medewerker van de Rabobank.

Hij vertelde dat de 70-jarige mevrouw alleen maar even het programma Anydesk hoefde te installeren, om daarmee te voorkomen dat haar rekening leeg werd geplunderd. Echter: met het programma kon hij haar computer overnemen, vervolgens haar daglimiet verhogen en geld van haar spaarrekening overboeken naar haar lopende rekening. Dezelfde avond nog werd haar bankpas opgehaald en bij een geldautomaat aan de Nieuwstraat in 's-Hertogenbosch werd haar rekening alsnog voor bijna 5.000 euro geplunderd door deze man.

Wie herkent de jongeman, die hier voor bijna 5.000 euro pint met een pas die niet van hem is? Hij heeft een donkere krullenbos en draagt een Stone Island jas.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »