De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

's-Gravenmoer - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

S Gravenmoer Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 103,9 KB 77 downloads

First click here and then choose your language with the Google translate bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022086137

Datum delict: 31-03-2022

Plaats delict: 's-Gravenmoer

Een bejaarde vrouw uit ’s Gravenmoer werd in april van dit jaar slachtoffer van geraffineerde oplichters. Ze werd gebeld door een man die zich uitgaf als bankmedewerker. Hij vertelde haar dat hij van de fraude afdeling was. Hij waarschuwde haar omdat er grote bedragen van haar rekening waren afgeschreven. Hij maakte daarom haar pas onklaar. Een medewerker van de Post haalde die vervolgens direct na het telefoongesprek bij haar op. Kort daarna werden met die pas duizenden euro’s van haar rekening opgenomen. De pinner staat op beeld.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen