De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Den Hout - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Den Hout Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 106,0 KB 65 downloads

Zaaknummer: 2022185170

Datum delict: 13-07-2022

Plaats delict: Den Hout

Deze man staat op het punt om bankpassen en gegevens op te halen bij een slachtoffer in Den Hout. Die was van tevoren gebeld door een criminele nepbankmedewerker met een smoes dat er iets met de rekening aan de hand was. En ze moest het programma ‘Anydesk’ op haar computer installeren.

Hiermee kreeg de crimineel toegang tot haar computer waardoor hij bijvoorbeeld limieten kon verhogen. Later werd dan ook inderdaad haar rekening voor duizenden euro’s geplunderd. Twee leden van de criminele groepering staan op beeld. De zogenaamde koerier die de spullen thuis komt ophalen. En de man die de rekening plundert.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen