De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Eindhoven - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Eindhoven Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 160,8 KB 10 downloads

Zaaknummer: 2022241872

Datum delict: 25-10-2022

Plaats delict: Eindhoven

De jongeman op de beelden wil hier veel geld pinnen met een bankpas die niet van hem is, maar van een bejaarde dame. Wie herkent hem?

Het 89-jarige slachtoffer werd gebeld door een nep bankmedewerker. Die heeft haar telefonisch wijs gemaakt dat er iets mis was met haar rekening en onder deze valse voorwendselen heeft de bejaarde dame haar bankgegevens met hem gedeeld. Daarna werd haar pas thuis opgehaald en is er door de jongeman op de beelden veel geld van haar rekening gepind. Wie is hij? Waar kunnen we hem vinden? Neem contact op als je iets weet.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »