De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Eindhoven - Bankhelpdesk fraude 2

Wie herkent deze personen?

Eindhoven Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 95,0 KB 51 downloads

Click here or click 'CHOOSE YOUR LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022283972

Datum delict: 29-12-2022

Plaats delict: Eindhoven

In Eindhoven werd een 89-jarige vrouw opgelicht door een nepbankmedewerker. De vrouw werd opgebeld met de smoes dat er iets mis was met haar bankrekening. Drie uur lang wordt de vrouw aan de praat gehouden tot er iemand aan de deur komt om haar bankpas en pincode op te halen. In de tijd dat ze de vrouw aan de lijn houden kon de man in huis lades en kasten doorzoeken. Hij gaat er niet alleen vandoor met haar bankgegevens maar ook met geld en sieraden.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen