Veldhoven - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Veldhoven - Bankhelpdesk fraude
Veldhoven Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 109,3 KB 61 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022200289

Datum delict: 08-09-2022

Plaats delict: Veldhoven

We zijn op zoek naar een oplichter die een aanzienlijk bedrag heeft opgenomen bij de Geldmaat aan de Plank in Veldhoven met een bankpas die niet van hem is, maar van een 73-jarige man uit Veldhoven. Zijn pas werd met een smoes door een nepbankmedewerker buit gemaakt. Herken jij deze persoon? Op 8 september werd de man door een vrouw gebeld die zich voordeed als bankmedewerker. Zij vertelde hem dat er verdachte transacties van zijn rekening werden afgeschreven en dat er nog enkele gepland stonden. Om deze geplande transacties te voorkomen, bood de nepmedewerker hulp aan vanuit de bank. Met een slinkse truc namen ze zijn computer over. Ze beweerden dat ze zijn pas en bankrekening zouden blokkeren. Dit lukte uiteraard niet, waarna er iemand langs zou komen om de pas en de bankreader op te halen, zodat zij alles alsnog zouden blokkeren en er geen geld meer van de rekening zou verdwijnen. Het slachtoffer overhandigde zijn bankpas en de randomreader in een gesloten envelop aan de man die aan de deur verscheen. Uiteindelijk verdween er meer dan 5.000 euro van de rekening van het slachtoffer.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.