Oisterwijk / Tilburg - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Oisterwijk Tilburg Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 114,2 KB 78 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022329987

Datum delict: 12-12-2022

Plaats delict: Oisterwijk / Tilburg

De Politie is op zoek naar een onbekende man betrokken bij een cybercrime incident in Tilburg en Oisterwijk. Het delict vond plaats op 12 december 2022. Het slachtoffer, een inwoner van Oisterwijk, werd thuis gebeld door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. De nep bankmedewerker wist het slachtoffer te overtuigen om zijn bankpassen af te geven.

Later werd de gestolen pas gebruikt bij een pinautomaat in het Wilhelminapark in Tilburg. De onbekende man heeft het volledige banksaldo van het slachtoffer opgenomen. De politie vraagt het publiek om hulp bij het identificeren van deze man. Als u enige informatie of vermoedens heeft over deze zaak, kunt u dit doorgeven via het tipformulier op de website.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.