Kaatsheuvel - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Kaatsheuvel Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 954,6 KB 72 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022326053

Datum delict: 01-12-2022

Plaats delict: Kaatsheuvel

De Nederlandse politie is op zoek naar een man die verdacht wordt van het plegen van cybercrime in Kaatsheuvel. Het misdrijf is specifiek gerelateerd aan bankhelpdeskfraude, een misdaad waarbij de daders zich voordoen als medewerkers van een bankhelpdesk om potentiële slachtoffers te misleiden.

De daders bellen mensen thuis en overtuigen hen om hun bankgegevens en pinpassen af te geven. De verdachte man is op de vlucht en de politie heeft de hulp van het publiek ingeroepen om hem op te sporen.

De zaak, met het zaaknummer 2022326053, werd voor het eerst gerapporteerd op 1 december 2022. De laatste update van de politie was op 5 juni 2023 om 14:02 uur. De politie verzoekt iedereen met informatie om contact op te nemen via het beschikbare tipformulier op hun website.

De vraag blijft: wie herkent hem? Het is van cruciaal belang dat iedereen die de man herkent of meer informatie heeft over deze zaak, onmiddellijk contact opneemt met de politie. Door samen te werken, kan de gemeenschap helpen om cybercriminaliteit te bestrijden en de veiligheid en beveiliging van alle burgers te garanderen.

Ten slotte vraagt de politie aan alle burgers om waakzaam te zijn bij het ontvangen van oproepen die verdacht lijken, en om nooit persoonlijke bankgegevens of pinpassen aan onbekenden te geven. De strijd tegen cybercriminaliteit is een gedeelde verantwoordelijkheid, en elk individu kan bijdragen aan het veiliger maken van onze samenleving.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.