Gilze - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Gilze Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 115,6 KB 52 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022148920

Datum delict: 09-06-2022

Plaats delict: Gilze

De politie is op zoek naar een man die betrokken is bij een cybercrimezaak in de Kerkstraat te Gilze. Op de website politie.nl is een foto van de verdachte geplaatst, maar helaas zijn er geen bewegende beelden beschikbaar. Desondanks zou hij goed herkenbaar moeten zijn op de foto. De man wordt betrapt terwijl hij geld opneemt bij een pinautomaat met een gestolen pas die eerder was buitgemaakt bij een 84-jarige man in Gilze. Deze pas werd door een nepbankmedewerker opgehaald. De verdachte maakt gebruik van de gestolen pas om de bankrekening van het slachtoffer leeg te halen.

De politie roept het publiek op om tips over deze zaak door te geven via het tipformulier op de website. Indien men de verdachte herkent of weet waar hij zich bevindt, wordt gevraagd om contact op te nemen met de verstrekte telefoonnummers of online tips door te geven. De laatste update van de zaak was op 14 juni 2023 om 08:11 uur. Het zaaknummer is 2022148920. De cybercrime vond plaats op 9 juni 2022 in Gilze.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.