De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Oost West en Middelbeers - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Oost West En Middelbeers Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 118,4 KB 41 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022237572

Datum delict: 26-10-2022

Plaats delict: Oost West en Middelbeers

Slachtoffer van Bankhelpdeskfraude in Oost West en Middelbeers op 26 oktober 2022

Op 26 oktober 2022 werd een 72-jarige dame slachtoffer van bankhelpdeskfraude in Oost West en Middelbeers. Een bedrieglijke bankmedewerker wist haar met een smoes te overtuigen om haar pincode prijs te geven. Vervolgens werd haar bankpas door een onbekende opgehaald, en er werd aanzienlijk geld van haar rekening gehaald door de jongeman op de bijgevoegde afbeelding. Als u hem herkent, neem dan onmiddellijk contact op met de politie. Deze zaak heeft zaaknummer 2022237572 en vond plaats op 26 oktober 2022 in Oost West en Middelbeers. Het is alarmerend dat mensen nog steeds slachtoffer worden van deze vorm van oplichting door nep bankmedewerkers. Achter dit hardnekkige probleem schuilt een grote criminele organisatie. Het is van uiterst belang om hier niet in te trappen. Uw bank zal nooit vragen om uw bankpas met pincode, dus geef deze nooit aan een vreemde. Help alstublieft mee om deze pinner te identificeren en te vinden. Als u informatie heeft, kunt u contact opnemen met de opsporingstiplijn van de politie op 0800-6070 of meld misdaad anoniem op 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen op de website. Dit incident benadrukt de noodzaak om bewust te blijven van de risico's van bankhelpdeskfraude en deel te nemen aan de inspanningen om dergelijke criminelen te stoppen. Samen kunnen we bijdragen aan een veiligere samenleving.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.