Noorden - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Noorden Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 115,3 KB 47 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022262489

Datum delict: 01-09-2022

Plaats delict: Noorden

Oudere Inwoner van Noorden Slachtoffer van Bankhelpdeskfraude

Op donderdag 1 september 2022 is een 83-jarige inwoner uit het plaatsje Noorden het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De dader of daders deden zich voor als medewerkers van een bank en wisten op deze manier het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Vervolgens is er met de bankpas van het slachtoffer een geldbedrag opgenomen bij een bank aan de Simon van Capelweg in Noorden.

De politie heeft goede camerabeelden van de persoon die het geld heeft opgenomen en heeft deze beelden in een uitzending getoond. Het zaaknummer van deze fraudezaak is 2022262489 en de laatste update is gegeven op 11 april 2023. De politie is dringend op zoek naar tips en informatie die kunnen leiden tot het oplossen van deze zaak.

Mensen die informatie hebben over deze verdachte of over de zaak in het algemeen, worden verzocht contact op te nemen met derecherche via de gratis opsporingstiplijn 088-9645044. Voor diegenen die liever anoniem blijven, is er de mogelijkheid om te bellen met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

De politie benadrukt het belang van het delen van informatie en roept de gemeenschap op om alert te zijn op dergelijke vormen van fraude, vooral gericht op kwetsbare groepen zoals ouderen. Het tipformulier op de website van de politie staat open voor iedereen die nuttige informatie kan verschaffen.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.