Roermond - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Roermond Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 127,5 KB 57 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2023066536

Datum delict: 02-05-2023

Plaats delict: Roermond

Politie Zoekt Verdachte van Bankhelpdeskfraude in Roermond

De politie heeft een persbericht uitgebracht over een verdachte die actief is in de omgeving van Roermond en wordt verdacht van bankhelpdeskfraude. De zaak draagt het nummer 2023066536 en het delict vond plaats op 2 mei 2023. Deze persoon heeft de afgelopen weken meerdere slachtoffers gemaakt door hen duizenden euro's afhandig te maken via frauduleuze praktijken.

Om de identiteit van de verdachte te achterhalen, is er beeldmateriaal van hem vrijgegeven in de vorm van een 'SpeurMee-video'. De beelden tonen de man tijdens verschillende pintransacties. Hij wordt omschreven als een gezette man met een bril, die opvalt door zijn kenmerkende manier van lopen. De politie is dringend op zoek naar tips die kunnen bijdragen aan het identificeren van deze verdachte.

Burgers die informatie hebben die kan leiden tot het vaststellen van zijn identiteit worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0800-6070. Daarnaast is er een tipformulier beschikbaar op de website van de politie en kan men ook anoniem tips doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Het is van groot belang dat deze verdachte zo snel mogelijk geïdentificeerd wordt om verdere slachtoffers te voorkomen. Daarom vraagt de politie het publiek om alle mogelijke informatie te delen die kan leiden tot de arrestatie van deze persoon.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.