Nieuwegein - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Nieuwegein Bankhelpdesk Fraude 2
Afbeelding – 148,4 KB 20 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2023185335

Datum delict: 12-06-2023

Plaats delict: Nieuwegein

Oplichting van een Oudere Vrouw in Nieuwegein: Diefstal van Bankpas en Gouden Ketting

Op maandag 12 juni vond er een listige oplichting plaats in Nieuwegein, waarbij een 84-jarige vrouw het slachtoffer werd van bankpasfraude. De oplichting begon toen het slachtoffer gebeld werd door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De beller waarschuwde dat haar geld en dat van haar zoon in gevaar waren. Ondanks aanvankelijke twijfels, raakte de vrouw overtuigd tijdens het half uur durende telefoongesprek om haar pinpas, pincode, en waardevolle spullen af te geven. Enkele uren na het telefoongesprek verscheen er een vrouw aan haar deur om de spullen op te halen. Deze vrouw, die vermoedelijk deel uitmaakte van de oplichting, gebruikte kort daarna de gestolen pinpas om enkele honderden euro's te pinnen bij een Geldmaat in het Muntplein, Nieuwegein. De politie heeft een signalement van de vermoedelijke oplichtster vrijgegeven. Ze wordt beschreven als een jonge vrouw, ongeveer 20-25 jaar oud, met een licht getinte huidskleur. Op het moment van de diefstal droeg ze een lichtblauwe spijkerbroek en een donkergekleurd T-shirt met korte mouwen. Er wordt gevraagd aan iedereen die informatie heeft over deze zaak om contact op te nemen via het tipformulier van de politie. De politie benadrukt het belang van waakzaamheid bij telefonische benaderingen door zogenaamde bankmedewerkers en adviseert geen persoonlijke of financiële informatie te delen zonder verificatie.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude

of alle begrippen en vormen van A tot Z

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.