Loon op Zand - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Loon Op Zand Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 122,6 KB 16 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022317887

Datum delict: 16-11-2022

Plaats delict: Loon op Zand

Cybercrime Incident in Kerkstraat, Loon op Zand: Oproep tot Identificatie van Verdachte

In Loon op Zand heeft een opvallend cybercrime incident plaatsgevonden, waarbij de politie op zoek is naar een man die gefilmd werd tijdens het pinnen met een bankpas. Deze pas werd eerder ontvreemd van een hoogbejaarde man met Alzheimer. Het delict vond plaats op 16 november 2022 aan de Kerkstraat in Loon op Zand.

Het unieke aan deze zaak is de manier waarop de verdachte probeert zijn identiteit te verhullen. Tijdens het pinnen doet hij zijn uiterste best om zijn gezicht niet zichtbaar te maken voor de beveiligingscamera's. Ondanks zijn pogingen om onherkenbaar te blijven, gelooft de politie dat er voldoende beelden zijn om hem te kunnen identificeren. Ze roepen het publiek op om te helpen bij het identificeren van deze persoon.

De politie heeft een tipformulier beschikbaar gesteld voor iedereen die informatie heeft over deze zaak. Dit maakt deel uit van een bredere inspanning om cybercriminaliteit aan te pakken en de veiligheid van kwetsbare burgers, zoals ouderen met gezondheidsproblemen, te waarborgen. De politie benadrukt het belang van publieke betrokkenheid bij het oplossen van dergelijke zaken en moedigt getuigen aan om naar voren te komen met informatie.

Dit incident benadrukt de toenemende complexiteit van cybercriminaliteit en de uitdagingen die het met zich meebrengt voor zowel handhavingsinstanties als de samenleving in het algemeen. Het onderstreept ook het belang van waakzaamheid en gemeenschappelijke inspanningen om dergelijke misdrijven te voorkomen en op te lossen.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude

of alle begrippen en vormen van A tot Z

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.