WhatsApp Messenger


WhatsApp Messenger is een gratis berichten-app voor iPhone en andere smartphones. WhatsApp gebruikt de internetverbinding van je telefoon (4G/3G/2G/EDGE of wifi, indien beschikbaar) om berichten uit te wisselen en te bellen met vrienden en familie. Schakel van sms over op WhatsApp voor het versturen en ontvangen van berichten, gesprekken, foto‘s, video‘s, documenten en gesproken berichten.

WhatsApp tweestapsverificatie

We gebruiken met z'n allen veelvuldig WhatsApp, dus ook een intressant terrein voor hackers, dus Bescherm je WhatsApp-gegevens met tweestapsverificatie

Activeren

Met WhatsApp tweestapsverificatie kun je jouw account extra goed beveiligen. Door de verificatie in twee stappen aan te zetten, moet je de toegangscode invullen als je een telefoonnummer in WhatsApp registreert. Deze code staat los van WhatsApp, waardoor het voor een hacker extra lastig wordt om toegang te krijgen tot je gegevens.

WhatsApp tweestapsverificatie activeer je zo:

  1. Open WhatsApp;
  2. Ga naar Instellingen;
  3. Kies Account;
  4. Tik op ‘Verificatie in twee stappen’;
  5. Zet de schakelaar op groen om WhatsApp tweestapsverificatie te activeren.

WhatsApp gebruikt met de toegangscode een andere techniek dan de meeste chatdiensten. Veel chat-apps versturen een sms-bericht met daarin een verificatiecode. Het gevaar hierbij is alleen dat deze sms onderschept kan worden. Dit gebeurde in het verleden bijvoorbeeld bij Telegram. Door de sms-verificatie te vervangen met een toegangscode kan dit met WhatsApp dus niet gebeuren.

Om te voorkomen dat je deze toegangscode vergeet, vraagt WhatsApp je één keer per week om de zescijferige code in te voeren. Bovendien kan een gestolen iPhone hierdoor maar maximaal een week bij iemands WhatsApp-gegevens. Na een lange bètatest komt de nieuwe functie nu geleidelijk voor iedereen beschikbaar. Je hoeft hiervoor de app niet handmatig te updaten. WhatsApp activeert de functie namelijk aan de kant van haar servers.