Politie: "Focus op cybercrime tijdens veiligheidsweek (5-11 oktober)"

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 16:16

De politie Zeeland-West-Brabant sluit dit jaar aan bij de week van de veiligheid. Hierbij richten wij ons op ‘digitale weerbaarheid’ met een cybercrime campagne via met name social media.

Districtschef Wietske Muller is portefeuillehouder voor gebiedsgebonden politiezorg en digitalisering politiewerk. Zij ziet het aantal digitale slachtoffers met de dag toenemen: “Door een hele week de aandacht op cybercrime te richten en dan vooral op de preventieve kant, willen we de kans pakken om onze burgers daarin weerbaarder te maken en hen de helpende hand toe te steken.”

Weerbaarheid

Het landelijke thema tijdens deze veiligheidsweek is weerbaarheid. In Zeeland en West-Brabant besteden wij vooral aandacht aan enkele veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit: “Elke dag belichten we via onze social media-kanalen op facebook, twitter en instagram een incident, voorzien van tips om de weerbaarheid te vergroten”, aldus Wietske.

Onderwerpen

In totaal worden zo zeven communicatiemomenten ingevuld over vriend in nood fraude, veilige kluisrekening fraude met spoofing, helpdeskfraude, geldezels, smishing, Marktplaats fraude en gratis open wifi.

Vragenuurtje livestream

Verder kunnen mensen op donderdagavond 8 oktober tussen 19 en 20 uur via een livestream vragen stellen over digitale weerbaarheid. De stream kan via een internetverbinding bekeken worden: www.politie.nl/youtube-zwb. Een panel van deskundige politiemensen beantwoordt de vragen.

Bron: politie.nl