Darkweb prijzen voor gestolen PayPal rekeningen omhoog, creditcards omlaag

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 07:00

Gestolen creditcardgegevens die op het darkweb te koop worden aangeboden, zijn in acht maanden tijd goedkoper geworden. Gestolen inloggegevens voor PayPal-accounts zijn juist duurder geworden, blijkt uit onderzoek van het Britse bureau Comparitech.

PayPal duurder

Volgens de onderzoekers zijn inloggegevens voor PayPal-accounts duurder geworden op het darkweb, een afgesloten deel van het internet waar veel criminelen gestolen goederen verhandelen. Gemiddeld wordt er 197 dollar (167 euro) voor een gestolen PayPal-account gevraagd. Dat is een stijging van 194 procent ten opzichte van acht maanden geleden, toen Comparitech een soortgelijk onderzoek deed.

Voor PayPal-accounts wordt meer geld gevraagd omdat het een breed geaccepteerde betaalmethode is die eenvoudig via de browser gebruikt kan worden. Bovendien is het gemakkelijk om via PayPal geld te versturen naar iemand anders. De bestedingsruimte van PayPal-accounts is gemiddeld 2.134 dollar (1.805 euro).

PayPal: Darkweb prijs versus rekeningsaldo

Creditcards goedkoper

De gemiddelde prijs voor gestolen creditcardgegevens op de digitale zwarte markt is juist met 27 procent gedaald ten opzichte van acht maanden geleden. Het gaat daarbij om gegevens zoals het creditcardnummer, de CVV-code, de geldigheidsdatum en de naam van de kaarthouder.

De prijs van gestolen creditcardgegevens is gedaald omdat veel webwinkels tegenwoordig een extra code vragen, zoals de Mastercard SecureCode of een Verified by Visa-wachtwoord, voordat een creditcardbetaling wordt geaccepteerd.

Er zijn twee manieren waarop creditcardgegevens worden gekopieerd en verkocht. Creditcards kunnen fysiek gekopieerd worden, zodat er een kopie van een creditcard wordt aangeboden waarmee bijvoorbeeld geld uit geldautomaten kan worden gehaald.

De gestolen gegevens kunnen ook digitaal naar een koper worden doorgestuurd voor online aankopen. In dat laatste geval kosten creditcardgegevens gemiddeld 17,36 dollar. Een fysiek gekloonde creditcard kost online gemiddeld 171 dollar.

Er zijn veel factoren die de prijs voor creditcardgegevens bepalen. Daaronder zijn een hoge bestedingslimiet, eventuele aanvullende persoonsgegevens en het land van de creditcardhouder.

Kredietkaarten: Darkweb prijs versus kredietlimiet

Darkweb Prices For Stolen Pay Pal Accounts Up
PDF – 1,1 MB 259 downloads

Bron: comparitech.com, nu.nl

Paypal gerelateerde artikelen 》

Creditcard  gerelateerde artikelen

Meer info over het darkweb 》

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Darkweb gerelateerde berichten

Nederlandse dealers versturen maandelijks naar schatting 9000 pakketjes met coke, speed, xtc en crystal meth

Ecstasy, cocaïne, speed en amfetamine. Uit Nederland afkomstige post naar het buitenland bevat steeds vaker drugs. Per jaar zou het om zo’n honderdduizend zendingen gaan. Sommige landen overwegen al een verbod op postpakket vanuit Nederland. Politie en douane in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië en diverse Aziatische landen hebben genoeg van de Nederlandse drugspakketten.

Lees meer »

"Hij zat altijd op het darkweb"

De voormalige beste vriend van Christian Brückner (43) is ervan overtuigd dat de Duitser achter de verdwijning zit van Madeleine McCann. Dat stelt hij in een interview met de Britse krant The Telegraph. Michael Tatschl (46) woonde begin deze eeuw samen met Brückner in het Portugese Praia da Luz en pleegde met hem enkele misdrijven. Hij heeft de politie inmiddels alles verteld over zijn voormalig kompaan.

Lees meer »

Het Darkweb is 20 jaar

Het Darkweb is 20 jaar en is de ideale schuilplaats voor wapen- en drugshandel, kinderporno, bitcoin loterijen en levenslange Netflix-abonnementen, maar ook een vrijhaven voor klokkenluiders, journalisten en revolutionaire bewegingen die de censuur willen ontlopen. Het Darkweb bestaat op de kop af twintig jaar. Nu vooral nog een digitaal rovershol, maar ook de BBC, The Guardian en Facebook zien er het nut van in.

Lees meer »

Het darkweb "De verborgen kant van het internet"

Het internet heeft alles veranderd, van de manier hoe we werken en de manier hoe we gamen tot de manier hoe we leven. Het lijkt erop dat er een plekje is op internet voor iedereen ondanks welke interesses je hebt, ondanks wat je overtuigingen zijn, is er iemand of iets daarbuiten dat op dezelfde manier denkt als jij. Het internet heeft ons verbonden op manieren die we nooit eerder hadden gedacht, het is een plek waar iedereen van waar dan ook ter wereld kan samenkomen, er zijn zoveel dingen op internet waarvan de meeste niet eens weten dat ze bestaan. Er is van alles of het nu een dienst of product is, legaal of illegaal immoreel of onethisch het internet heeft het. U kunt kiezen of u het gebruikt voor voor goede dingen of in slechte dingen, net zoals het internet dat we allemaal gebruiken  elke dag.

Lees meer »