Darkweb prijzen voor gestolen PayPal rekeningen omhoog, creditcards omlaag

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 07:00

Gestolen creditcardgegevens die op het darkweb te koop worden aangeboden, zijn in acht maanden tijd goedkoper geworden. Gestolen inloggegevens voor PayPal-accounts zijn juist duurder geworden, blijkt uit onderzoek van het Britse bureau Comparitech.

PayPal duurder

Volgens de onderzoekers zijn inloggegevens voor PayPal-accounts duurder geworden op het darkweb, een afgesloten deel van het internet waar veel criminelen gestolen goederen verhandelen. Gemiddeld wordt er 197 dollar (167 euro) voor een gestolen PayPal-account gevraagd. Dat is een stijging van 194 procent ten opzichte van acht maanden geleden, toen Comparitech een soortgelijk onderzoek deed.

Voor PayPal-accounts wordt meer geld gevraagd omdat het een breed geaccepteerde betaalmethode is die eenvoudig via de browser gebruikt kan worden. Bovendien is het gemakkelijk om via PayPal geld te versturen naar iemand anders. De bestedingsruimte van PayPal-accounts is gemiddeld 2.134 dollar (1.805 euro).

PayPal: Darkweb prijs versus rekeningsaldo

Creditcards goedkoper

De gemiddelde prijs voor gestolen creditcardgegevens op de digitale zwarte markt is juist met 27 procent gedaald ten opzichte van acht maanden geleden. Het gaat daarbij om gegevens zoals het creditcardnummer, de CVV-code, de geldigheidsdatum en de naam van de kaarthouder.

De prijs van gestolen creditcardgegevens is gedaald omdat veel webwinkels tegenwoordig een extra code vragen, zoals de Mastercard SecureCode of een Verified by Visa-wachtwoord, voordat een creditcardbetaling wordt geaccepteerd.

Er zijn twee manieren waarop creditcardgegevens worden gekopieerd en verkocht. Creditcards kunnen fysiek gekopieerd worden, zodat er een kopie van een creditcard wordt aangeboden waarmee bijvoorbeeld geld uit geldautomaten kan worden gehaald.

De gestolen gegevens kunnen ook digitaal naar een koper worden doorgestuurd voor online aankopen. In dat laatste geval kosten creditcardgegevens gemiddeld 17,36 dollar. Een fysiek gekloonde creditcard kost online gemiddeld 171 dollar.

Er zijn veel factoren die de prijs voor creditcardgegevens bepalen. Daaronder zijn een hoge bestedingslimiet, eventuele aanvullende persoonsgegevens en het land van de creditcardhouder.

Kredietkaarten: Darkweb prijs versus kredietlimiet

Darkweb Prices For Stolen Pay Pal Accounts Up
PDF – 1,1 MB 243 downloads

Bron: comparitech.com, nu.nl

Paypal gerelateerde artikelen 》

Creditcard  gerelateerde artikelen

Meer info over het darkweb 》

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Darkweb gerelateerde berichten

Van het Darkweb tot Snapchat Dealers: dit was het decennium van internetdrugs

De verkoop van medicijnen, zoals de mensen die ze consumeren, is voorbestemd om te evolueren. In dit decennium hebben transacties zich verplaatst van achterbankjes en straathoeken naar DM's en de online zwarte markt. Volgens de Global Drug Survey van 2019 is het aantal gebruikers dat drugs op het darkweb heeft gekocht sinds 2014 verdubbeld tot bijna 28,6 procent. Ondertussen onthulde het 'DM For Details'-rapport uit 2019 over de handel in sociale media door Volteface, een Britse organisatie voor schadebeperking, dat 24 procent van de jongeren drugs op sociale media had gezien. Rekening houdend met de relatieve nieuwheid van de technologie - het is pas in de afgelopen tien jaar dat we mobiel internet en platforms zoals Instagram en Spotify hadden - dit is een snelle vooruitgang.

Lees meer »

KIK: Politiemedewerker checks, wapenhandel en andere duistere zaken

In de vorige twee artikelen over het platform wat KIK biedt aan de onderwereld, hebben we laten zien dat bepaalde trends van het Darkweb(lees hier TOR netwerk) over lijken te waaien naar KIK Messenger. Deze bewering is zoals eerder aangegeven gebaseerd op de vele verwijzingen die op het TOR netwerk gemaakt werden en worden naar KIK Messenger

Lees meer »

KIK het alternatief voor het Tor netwerk?

Doordat het TOR netwerk al enkele jaren zwaar op de korrel worden genomen door de verschillende opsporingsdiensten zijn criminelen, in hun eeuwige spel met de handhavingsdiensten, gedwongen om alternatieven te zoeken om hun anonimiteit redelijkerwijs te waarborgen op het Internet. Concreet gezegd maken criminelen gebruik van een bedrijfscontinuïteit strategie op het Darkweb, dat vergelijkbaar is met de modulaire bedrijfskolom van een multinational. Dit is gesimplificeerd, want het organisatiemodel heet met een lastige term: decentralized autonomous organization (- lees: decentrale autonome organisatie )

Lees meer »