Nieuwsbrief 281 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In nieuwsbrief nummer 281 duiken we diep in diverse onderwerpen die de veiligheid in de digitale wereld aangaan. We onthullen de verborgen gevaren van online hotelreserveringen en hoe hackers platforms als Booking.com en vakantiegangers in de val lokken. Daarnaast nemen we een kijkje in de schimmige wereld van ransomware, met een focus op de 'ShadowSyndicate' groep. Ook bespreken we een recente Rotterdamse darkweb wapenzaak om de invloed van technologie en ideologie te analyseren. Voor praktisch advies hebben we de tip van de week, die je zal leren hoe je je kunt beschermen tegen telefoonfraude en oplichting. Tot slot bieden we een overzicht van slachtoffers van cyberaanvallen in week 38 van 2023 en zoomen we in op recente bankhelpdesk fraudegevallen in Nistelrode, Schaijk en Nijmegen.

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in. Eerdere nieuwsbrieven vind je hier.


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl

Doneren kan al vanaf 5 euro!