Nieuwsbrief 308 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

De afgebeelde personen in de foto's en video's zijn gecreëerd met AI en bestaan niet echt.

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In de nieuwste editie van onze nieuwsbrief, nummer 308, behandelt CyberCrimeInfo een breed scala aan urgente onderwerpen in de wereld van cybersecurity. We beginnen met een analyse van de toenemende digitale oorlogsvoering in 2024, waarbij de frequentie en intensiteit van cyberaanvallen op wereldwijde veiligheid worden belicht. Vervolgens duiken we diep in de kritieke cyberdreigingen die in maart 2024 naar voren kwamen, met aandacht voor ernstige kwetsbaarheden in bekende softwaretools en -platformen. We belichten ook recente internationale politieacties tegen cybercriminaliteit, waaronder de aanpak van netwerken op het darkweb en de strijd tegen ransomware. Daarnaast verkennen we de complexe impact van cyberincidenten binnen supply chains en de juridische uitdagingen die hiermee gepaard gaan. We delen een treffend voorbeeld van bankhelpdeskfraude in Den Haag en de voortdurende pogingen om de daders te vangen.

Voor degenen die hun kennis willen testen en verbeteren, presenteren we boeiende nieuwe quizzen over cybersecurity, waarbij deelnemers hun vaardigheden kunnen aanscherpen en mogelijk een plek kunnen verdienen in onze 'Perfect Score Club'. Tot slot bieden wij de mogelijkheid om een gratis toegangscode aan te vragen voor onze gespecialiseerde chatbots, de AI Gids CyberWijzer en de AI Gids RechtRaadgever. Deze chatbots verstrekken betrouwbare, actuele informatie over cybercriminaliteit en juridische vraagstukken.


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl