Nieuwsbrief 309 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In onze nieuwste nieuwsbrief nummer 309 richten we ons op diverse cruciale thema's binnen de cyberveiligheid. We beginnen met een analyse van digitale oorlogsvoering in 2024, waarbij de impact van escalerende cyberaanvallen op de wereldwijde veiligheid wordt belicht. Hierbij leren we van historische incidenten zoals de aanval op Equifax in 2017 en het belang van internationale samenwerking in de strijd tegen cyberdreigingen. Vervolgens bieden we een diepgaand overzicht van de datalekken in Nederland in het jaar 2023, met specifieke aandacht voor de variërende oorzaken en gevolgen hiervan voor persoonlijke en organisatorische veiligheid. Ook duiken we in de duistere krochten van het darkweb in 2024, waarbij we de nieuwste trends en ontwikkelingen, zoals geavanceerde ransomware-aanvallen en cryptojacking, onder de loep nemen.

Daarnaast doen we verslag van de recente cyberincidenten in week 14-2024 die bedrijven in België en Nederland troffen, en lichten we de kwetsbaarheden en noodzakelijke maatregelen toe. Onze tip van de week gaat over de veiligheid van gezichtsherkenningstechnologie op smartphones, waarbij we de voordelen en risico's afwegen en praktische tips bieden voor een veiliger gebruik van deze technologie.

Tot slot behandelen we een recent geval van bankhelpdeskfraude in Rotterdam, waarbij een 78-jarige vrouw aanzienlijke financiële schade leed door misleiding. We benadrukken het belang van waakzaamheid bij financiële communicatie en bieden inzicht in hoe dergelijke fraude herkend en voorkomen kan worden. Elk artikel in deze nieuwsbrief is ontworpen om u te voorzien van essentiële informatie en adviezen om uw digitale veiligheid te verhogen.


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl