De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Brabant - Bankhelpdesk fraude 2

Wie herkent deze personen?

Brabant Bankhelpdesk Fraude 2
Afbeelding – 114,5 KB 67 downloads

Click here or click 'CHOOSE YOUR LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022172336

Datum delict: 08-08-2022

Plaats delict: Brabant (Sint-Oedenrode, Son en Breugel)

Wederom vragen we jullie hulp bij het oplossen van een spoofing zaak, waarbij een dame op leeftijd voor ruim duizend euro is opgelicht. Mevrouw werd eerst gebeld door een nep bankmedewerker en daarna kwam deze man aan de deur om haar bankpas met pincode op te halen, die hij even later misbruikt bij de Geldmaat op de Nieuwstraat in Son en Breugel. Als je hem herkent, laat het weten. De bejaarde dame werd op 8 augustus rond 14 uur gebeld door een oplichter die zich voordeed als medewerker van de Rabobank. Volgens hem was er een groot geldbedrag van haar rekening geschreven, maar hij zou dat wel voor haar fiksen en een nieuwe bankpas voor haar regelen. Moest ze wel haar huidige pas met pincode afgeven aan zijn collega, ook een oplichter dus, die hij bij haar thuis langs zou sturen. Mevrouw gelooft het verhaal en doet wat er van haar gevraagd wordt. De man op de afbeeldingen komt dan dezelfde dag om 16:45 uur bij haar thuis in Sint Oedenrode haar bankpas ophalen. En rond 17:15 uur staat hij met haar pas te pinnen in Son en Breugel. Hij staat er goed op dus met jullie hulp hopen we hem snel te vinden. Tip als je iets weet.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen