Tilburg - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Tilburg Bankhelpdesk Fraude 2
Afbeelding – 143,9 KB 82 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022290694

Datum delict: 24-10-2022

Plaats delict: Tilburg

We blijven voortdurend aandacht besteden aan het fenomeen van de zogenoemde bankhelpdeskfraude. Deze specifieke man, die momenteel gezocht wordt, is betrokken bij dergelijke frauduleuze praktijken. Hij werd gezien terwijl hij geld opnam bij een pinautomaat in Tilburg, gelegen bij het Wagnerplein, en gebruikte daarbij een bankpas die eerder bij iemand thuis werd opgehaald.

De persoon van wie de pas is afkomstig, dacht zijn bankpassen over te dragen aan een legitieme bankmedewerker. Hij was zich niet bewust van de frauduleuze intenties van de man die de pas kwam ophalen. Het is belangrijk om te benadrukken dat echte bankmedewerkers nooit naar iemands huis zouden gaan om bankpassen op te halen of persoonlijke gegevens te vragen. Dergelijke handelingen zijn strijdig met de procedures en veiligheidsmaatregelen die banken hanteren om de financiële gegevens en tegoeden van hun klanten te beschermen.

Het is essentieel om alert te blijven op dit soort frauduleuze activiteiten en om nooit persoonlijke informatie, zoals pincodes of bankpassen, te delen met onbekenden, zelfs als zij beweren bankmedewerkers te zijn.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.