Politie: Veiligheidsweek 'digitale weerbaarheid'

Gepubliceerd op 11 oktober 2020 om 11:45

In de Week van de Veiligheid richtte de politie Zeeland-West-Brabant zich op 'digitale weerbaarheid' middels een cybercrime campagne.

Districtschef Wietske Muller is portefeuillehouder voor gebiedsgebonden politiezorg en digitalisering politiewerk. Zij ziet het aantal digitale slachtoffers met de dag toenemen: “Door een hele week de aandacht op cybercrime te richten en dan vooral op de preventieve kant, willen we de kans pakken om onze burgers daarin weerbaarder te maken en hen de helpende hand toe te steken.”

Het landelijke thema tijdens deze veiligheidsweek is weerbaarheid. In Zeeland en West-Brabant besteden wij vooral aandacht aan enkele veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit: “Elke dag belichten we via onze social media-kanalen op facebook, twitter en instagram een incident, voorzien van tips om de weerbaarheid te vergroten”, aldus Wietske.

In totaal worden zo zeven communicatiemomenten ingevuld over vriend in nood fraude, veilige kluisrekening fraude met spoofing, helpdeskfraude, geldezels, smishing, Marktplaats fraude en gratis open wifi.

Verder was er op donderdagavond 8 oktober tussen 19 en 20 uur een livestream waar vragen over digitale weerbaarheid gesteld konden worden.

Elke dag een thema

Vriend in nood fraude

Veilige kluisrekening fraude

Helpdesk fraude

Money mule

Smishing

Marktplaats fraude

Gratis open wifi

Livestream politie

Bron: politie.nl