Oplichters doen betaalverzoeken uit naam van gemeente

Gepubliceerd op 27 september 2018 om 06:08
Oplichters doen betaalverzoeken uit naam van gemeente

Fraudeurs hebben een innovatieve manier bedacht om mensen op te lichten. Bij de gemeente Dalfsen zijn meldingen binnengekomen over valse betaalverzoeken via betaal-app Tikkie, die verstuurd zouden zijn uit naam van de gemeente.

Let dus goed op als je een Tikkie betaalt!

In totaal zijn er nu vijf meldingen binnengekomen van mensen die door deze oplichtingstruc benadeeld zijn, meldt RTV Oost. Wat opvalt is dat twee van de gedupeerden niet in Dalfsen, maar in het zuiden van het land wonen. In het dorp zelf zijn er drie gedupeerden die geld hebben overgemaakt aan de oplichters, maar de gemeente sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.

Geen Tikkie gebruikt

Op het officiële Twitteraccount van het dorp wordt er benadrukt dat er nooit betaalverzoeken via de app worden verstuurd en de bedragen niet op de betaalrekeningen van de gemeente binnengekomen zijn.

Advies van ABN AMRO

Een woordvoerder van ABN AMRO, de bank achter Tikkie, laat aan RTV Oost weten dat je een echt betaalverzoek van een zakelijke aanbieder kan herkennen aan een vinkje. Ook gaat een officiële betaling altijd via de webpagina Tikkie.me.

Kijk dus uit als je van jou gemeente een Tikkie krijgt, trap er niet in.