Nieuwsbrief 306 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

De afgebeelde personen in de foto's en video's zijn gecreëerd met AI en bestaan niet echt.

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In onze nieuwste nieuwsbrief, nummer 306, belichten we een scala aan actuele thema's op het gebied van cyberbeveiliging en de strijd tegen cybercriminaliteit. We duiken in de nieuwste trucs van oplichters die zich voordoen als medewerkers van De Nederlandsche Bank om via spoofing technieken geld en persoonlijke gegevens te ontvreemden. We onthullen ook hoe het hacken van wifi-wachtwoorden een steeds groter risico vormt voor zowel particuliere als zakelijke netwerken en bieden strategieën om je netwerk te beveiligen. Daarnaast brengen we het verhaal van de ondergang van Nemesis Market, een donkere plek op het internet waar illegale handel bloeide, totdat een internationale wetshandhavingsactie hier een einde aan maakte.

We analyseren de impact van cyberaanvallen in week 11 van 2024, waarbij incidenten variërend van de gamingindustrie tot aan persoonlijke gegevens van miljoenen mensen worden belicht. Bovendien bieden we een praktische gids voor risicomanagement, met focus op de implementatie van NIS2 en ISO27001 normen, om je informatie veilig te houden in een wereld vol digitale gevaren. We rapporteren over een recente bankhelpdesk fraude in Drunen en Waalwijk, waarbij een 78-jarige vrouw bijna slachtoffer werd van een geraffineerde val gezet door fraudeurs.

Ten slotte moedigen we onze lezers aan om hun kennis van cybersecurity te testen en te verbeteren door deel te nemen aan onze boeiende quizzen. Met deze quizzen kun je je bewustzijn en begrip van digitale veiligheid verdiepen, allemaal binnen een veilige en reclamevrije omgeving. Elk van deze artikelen draagt bij aan ons doel om je te informeren, te beschermen en te empoweren in het navigeren van de complexe wereld van cyberbeveiliging.


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl