Nieuwsbrief 310 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In de nieuwste editie van onze nieuwsbrief, nummer 310, belichten we een reeks cruciale onderwerpen die van belang zijn voor zowel individuele internetgebruikers als organisaties. We starten met een diepgaande blik op Operatie LabHost, een significante internationale triomf tegen phishing, waarbij meerdere verdachten zijn gearresteerd die betrokken waren bij het stelen van gevoelige informatie wereldwijd. Vervolgens behandelen we de essentiële rol van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) in 2023, die zich aanpast aan de toenemende cyberdreigingen en nieuwe verdedigingstechnologieën implementeert om Nederlandse belangen te beschermen. We verkennen ook de duistere handel in gestolen cookies op het darkweb, die een onzichtbaar risico vormt voor veel gebruikers. Daarnaast presenteren we een slachtofferanalyse en trends uit week 15 van 2024, met een focus op gerichte ransomware-aanvallen, vooral binnen de gezondheidszorg en financiële sectoren. Ook bespreken we de risico's van klikfraude via de Facebook-app en bieden we praktische adviezen om je hiertegen te wapenen. Tot slot zoomen we in op een recente vorm van oplichting, de bankhelpdeskfraude in Kaatsheuvel, waarbij cybercriminelen zich voordoen als bankmedewerkers om toegang te krijgen tot persoonlijke bankrekeningen. Elk van deze artikelen biedt waardevolle inzichten en adviezen om je veiligheid online te verhogen.

Eerdere nieuwsbrieven vind je hier.

Als je niets wilt missen, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl